Het goede doel

De opbrengst vanuit de verhuur gaat volledig naar de familie Garvi-Bode, die bijna 20  jaar werkzaam zijn geweest in Niger (Afrika). Renate is met de kinderen in 2020 naar Nederland gekomen o.a. voor de scholing van de kinderen. De opbrengst van de vakantiewoning is bestemd om het levensonderhoud in Nederland dekkend te krijgen. Niger staat op de Human Development Index van de VN als op één na armste land van de wereld (maart 2017). 

Renate is na haar studie Tropische Bosbouw in Wageningen vrijwiligerswerk gaan doen in Niger en heeft daar Josef ontmoet. In de eerste jaren hebben Josef en Renate zich met name gericht op bomen en struiken die ook een rol kunnen spelen in de lokale voedselvoorzieningen – oftewel met bladeren en vruchten die goed eetbaar zijn of van bomen en struiken die andere gewassen zoals gierst stimuleren. Mensen opleiden en trainen om deze bomen op het goede moment te zaaien, zodat ze er baat van hebben. Deze bomen zijn en struiken worden extra nuttig als al het voedsel wat ze geven ook gebruikt kan worden. Sommige blaadjes zijn in eerste instantie bitter en kunnen met een kleine bewerking lekker worden gemaakt.

 

Met hun project, waaraan ze in 2014 gestart zijn, leveren ze een bijdrage aan het vergroenen van de sahelregio door vruchten, zaden en bladeren van bomen op te kopen en vervolgens te bewerken en geschikt te maken voor kwaliteitsvoedselproducten. Het project en de onderneming die ze aan het opstarten zijn, is nog van subsidie/fondsen/giften afhankelijk.

Op verschillende manieren kunt u deze familie met hun project steunen:

 • door het huren of promoten van dit vakantiehuis (dus verspreid vooral via social media);

 • als u het project wilt steunen, dan kan dat door geld over te maken naar het bankrekening nummer van Sahara Sahel Foods in Niger: 25321061221-49 SONIBANK, BP 146, Zinder, Republiek Niger.

  Het adres van Sahara Sahel Foods;

  BP 273, 7000 Zinder République Du Niger

  Vaste telefoon: +227-20 51 26 07
  Web : www.saharasahelfoods.com

  Sahara sahel Foods staat officieel geregistreerd bij de Nigerse kamer van koophandel als een sociale onderneming, waarvan de winst alleen opnieuw geinvesteerd mag worden in uitbreidende gelijksoortige werkzaamheden van SSF in dezelfde of andere regio's. 

In 2 minuten kunt u aan de hand van de onderstaande video een indruk krijgen van het project: